Vaccination mot covid-19 i Uppsala län – nu kan 40-åringar boka tid

2021-06-08 Pressmeddelande

Från idag kan alla som är 40 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19 i Uppsala län.

- Egenbokningarna har flutit på bra sedan starten i förra veckan. Systemet klarar trycket och det finns fortsatt gott om tider att välja på. Nu ser vi att vi har möjlighet att öppna upp för fler att vaccinera sig, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna.

För att kunna boka sig för vaccination ska man vara fyllda 40 år. Den som är 40 till 43 år och har aktiverat aviseringar från 1177.se kommer att få ett meddelande via sms eller e-post om att det nu är dags att boka sig.

Region Uppsala har inte bestämt något fast åldersintervall när kommande grupper ska släppas på och har i nuläget ingen prognos för när olika grupper kommer att erbjudas vaccination.

- Det är svårt att planera eftersom vi får sena besked om hur mycket vaccin vi kommer att få. Men vi hoppas att vi kan släppa på nästa grupp redan i slutet av den här veckan, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Länkar

Kontakt

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 29 24