Vaccination mot covid-19 i Uppsala län – nu kan 44-åringar boka tid

2021-06-04 Pressmeddelande

Från idag kan alla som är 44 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19 i Uppsala län.

Region Uppsala öppnade egenbokningen för vaccination mot covid-19 den 2 juni, till att börja med för 46-åringar och äldre. Nu sänks åldergränsen så att även 44- och 45-åringar kan bli vaccinerade.

- Vi valde att starta försiktigt för att vara säkra på att bokningssystemet klarade trycket och att alla som ville boka vaccination skulle kunna få en tid. Vi har fortfarande gott om lediga tider och ser att vi kan öppna upp för fler. Vaccinet räcker, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Regionkontoret och produktionsansvarig för vaccinationerna.

Region Uppsala har inte bestämt något fast åldersintervall när kommande grupper ska släppas på.

- Den här gången var det lagom att bjuda in ytterligare två årskullar, men vi anpassar oss hela tiden efter tillgång och efterfrågan på vaccin. När vi har utrymme för att erbjuda större grupper vaccination så kommer vi att göra det. Det viktiga är att så snabbt som möjligt nå en hög vaccinationstäckning och att utnyttja allt vaccin vi får, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Länkar

Kontakt

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel  070-611 29 24