Vaccinerade kan få andra dosen tidigare

2021-05-03 Pressmeddelande

Nu blir det möjligt för alla i Uppsala län som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin att boka om och tidigarelägga den andra dosen.

Astra Zenecas vaccin ges i två doser. Det normala intervallet mellan doserna har i Region Uppsala varit 12 veckor. Nu kan den som vill få sin andra vaccination redan åtta veckor efter den första, och på så sätt bli fullvaccinerade tidigare. Den som vill senarelägga vaccinationen har också möjlighet att göra detta.

- Vi har uppfattat att många tycker att väntan blir lång. Vi har också god tillgång på Astra Zenecas vaccin, så det finns ingen anledning att låta invånarna vänta längre, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare i Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna mot covid-19.

Den som har vaccinerats en gång mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin och vill boka om sin tid för andra dosen gör detta genom att i första hand logga in på webbplatsen 1177.se och boka om tiden. För den som inte har bank-id är det också möjligt att boka om genom att ringa Region Uppsalas bokningstelefon.

Kontakt

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 59 02