Distriktssköterskemottagning öppnar i Alunda

2021-03-31 Pressmeddelande

Nu är det klart att Region Uppsala åter kan öppna distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och laboratorieprovtagning i Alunda. En tillfällig lokal kommer att stå klar hösten 2021.

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

– Vi vet att en lösning har varit efterlängtad och det känns mycket bra att vi nu kan erbjuda invånarna i Alunda närhet till vården igen, säger Malena Ranch (MP), ordförande i vårdstyrelsen.

Alunda vårdcentral har varit evakuerad till vårdcentralerna i Gimo och Österbybruk sedan mars 2019 på grund av problem med inomhusmiljön. Nu har bygglov beviljats för en ny lokal som kommer utgöras av paviljonger.

–  Att ha nära till distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och provtagning har varit ett starkt önskemål från invånarna i Alunda och därför kommer den tillfälliga lokalen att inhysa denna vård, säger Malena Ranch.

Den nya distriktssköterskemottagningen kommer att vara placerad vid infarten till Alunda. Samtidigt pågår ett arbete för en långsiktig lösning för ny vårdcentral i Alunda.

– Ett första och viktigt steg är att Alundaborna nu har en mottagning i närheten av där de bor. Det känns bra att vi nått fram dit nu och kan erbjuda detta, säger Björn-Owe Björk (KD) ordförande i fastighets- och servicenämnden. 

Kontakt

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen: 076 – 495 03 11 Björn-Owe Björk (KD), ordförande fastighets- och servicenämnden: 072 – 217 32 78

Bilder

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

Ladda ner bild