Drop-in överbelastat: boka helst tid för vaccination mot covid-19

2021-10-14 Pressmeddelande

Just nu är det mycket högt tryck på drop-in-verksamheten för vaccinationen mot covid-19 och väntetiderna blir långa. Därför vädjar nu Region Uppsala om att alla som har möjlighet att i stället boka tid via 1177.se eller telefon gör det.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala

Flera grupper vaccineras nu parallellt mot covid-19. Barn 12–15 år får sin första dos och personer som är 80 år eller äldre får en tredje dos, samtidigt fortsätter vaccinationerna av övriga vuxna som förut. 

 

- Vi är naturligtvis väldigt glada över att intresset är så stort, men det blir väldigt långa köer när så många kommer på en gång, säger Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare i Region Uppsala. 

 

Första halvåret av vaccinationsarbetet använde sig inte Region Uppsala av drop-in, utan enbart av bokade tider. Syftet med det var att undvika trängsel och att göra vaccinationerna så effektiva som möjligt. Efter sommaren öppnades drop-in för att ytterligare öka tillgängligheten för de som har svårt att boka tid. 

 

- Många av de som går på drop-in nu skulle istället kunna boka en tid, därför ber vi nu dem att göra det. Det blir enklare för alla, man behöver inte köa så mycket och vi kan fortsätta att ha drop-in för de som behöver det, säger Margareta Öhrvall 

 

Föräldrar till barn 12–15 år kan boka tid på 1177.se eller genom att ringa 018-617 35 00. Personer som är 80 år eller äldre kan boka tid via telefon på 018-617 35 00. 

Bilder

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala

Ladda ner bild