Region Uppsala lämnar stabsläge

2022-02-22 Pressmeddelande

Region Uppsala har befunnit sig i regional särskild sjukvårdsledning större delen av tiden sedan den 19 mars 2020. Detta för att kunna samordna och leda hanteringen av den pågående pandemin. Idag beslutade Region Uppsala att lämna stabsläget med omedelbar verkan.

- De insatser våra medarbetare har gjort under dessa nästan två år av covid-pandemi har varit helt enastående. Jag vill uttrycka mitt stora tack till alla de som har kämpat med detta, säger regionstyrelsens ordförande Emilie Orring (M).

På tisdagsförmiddagen vårdades 96 patienter på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping med covid-19. 28 av dem vårdades på covidavdelning. Många låg inne huvudsakligen med en annan diagnos.

- Pandemin är inte över, vi vårdar fortfarande många patienter med covid-19. Men vi har ett mer stabilt läge som vi bedömer att vi kan hantera inom ordinarie linje. Därmed ser vi inte längre behovet av att befinna oss i regional särskild sjukvårdsledning, säger Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Uppsala.

Kontakt

Emilie Orring (M), ordförande regionstyrelsen, tel 076-785 41 72 Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala, tel 076-724 89 17