Kvälls- och helgöppet för vaccination kommande vecka

2022-01-28 Pressmeddelande

Kommande vecka, vecka 5, genomför Region Uppsala en speciell satsning på kvälls- och helgöppet över hela länet för vaccination mot covid-19.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.

- Det finns gott om tider att boka för att få vaccin mot covid-19 i Uppsala län. Vi får dock in en del synpunkter om att det ändå kan vara svårt att hitta en tid som passar. Tiderna som vi erbjuder är ju i huvudsak dagtid under vardagar. Den första veckan i februari gör vi därför en satsning på tider som förhoppningsvis passar även de som inte kan komma ifrån annars, säger Margareta Öhrvall, Region Uppsalas vaccinationssamordnare.

I Uppsala blir det drop-in två kvällar och på helgen:

På Rapsgatan 8 blir det drop-in tisdagen den 1 februari och onsdagen den 2 februari, mellan klockan 16.30 och 20.00. Det blir även drop-in på Gottsunda marknad (Valthornsvägen 7) lördagen den 5 februari och söndagen den 6 februari, klockan 10.00 – 15.00 båda dagarna.

Drop-in blir det även på flera andra orter i länet:

I Heby blir det drop-in på Folkets hus (Centralgatan 1) lördagen den 5 februari, klockan 10.00 – 16.00.

I Håbo kommun blir det drop-in i Bålsta på Centrumterassen lördagen den 5 februari samt söndagen den 6 februari, klockan 10.00 – 15.00.

I Knivsta blir det drop-in på Raststället (Häradsvägen 2A) lördagen den 5 februari, klockan 10.00 – 15.00.

I Östhammars kommun blir det drop-in i Gimo på Idrottsgården (Gymnasievägen 2) lördagen den 5 februari, klockan 10.00 – 16.00.

Bokningsbara kvällstider kommer att finnas för Älvkarleby kommun i Skutskär (Tallmon, Tallmovägen 2) onsdagen den 2 februari, och för Enköping på Kompassen, Kaptensgatan 4, både onsdagen den 2 februari och torsdagen den 3 februari.

I Tierp blir det bokningsbara tider på Pricks (Hantverksgatan 4) lördagen den 5 februari.

- Den drop-in som erbjöds i Uppsala under januari var mycket uppskattad, därför hoppas vi på bra uppslutning även denna vecka. Det man ska vara beredd på är att det kan bli kö, därför är det bra att klä sig efter väder, då det ju kan bli kötid utomhus. Vill man undvika kö är det bättre att välja en bokad tid, säger Margareta Öhrvall.

 

Länkar

Bilder

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.

Ladda ner bild