Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Införandestöd för stegvis vård psykisk hälsa
Här finns stöd i implementeringen.
Öppna forum via teams
Onsdagar klockan 11.45–12.05 är arbetsgruppen för psykisk hälsa i primärvård (vuxna) tillgängliga för frågor och dialog via teams. Ingen anmälan krävs och deltagande är frivilligt.
Saknar du inbjudan? Mejla till: stegvisvard@regionuppsala.se
Lokalt anpassat stöd
Välkommen att boka möte på er vårdcentral där ni får hjälp av specialistpsykolog att komma i gång med lokala kvalitetsmöten. Under mötet kommer vi tillsammans med ert psykosociala team att titta i SAS-rapporten, tolka och prata om era data och fundera på hur de kan användas som underlag för vidare implementering av kvalitetsmodellen på vårdcentralen.
Rent konkret innebär erbjudandet att vi kommer till er vårdcentral för ett 1,5 timme långt möte där chef och psykosociala teamet deltar. Ni behöver inte förbereda något inför mötet. Det är en stor fördel om det finns projektor eller dylikt i mötesrummet.
För allmänt stöd i implementeringen, mejla: stegvisvard@regionuppsala.se.
Kom igång med skattningsskalor och 1177 formulärhanteringen
För att komma igång med skattningsskalor enligt kvalitetsmodellen behöver vårdcentralen vara ansluten till 1177 formulärhanteringen. Medarbetare behöver ha behörighet dit och man behöver ett Siths-kort för att kunna logga in.
För frågor kring behörighet kontakta vårdsystem via Easit självservice, telefonnummer: 018-611 77 10, eller mejla patvss-hsa@regionuppsala.se.
För mer information se hjälpdokumenten "lathund formulärhanteringen, "rutin kvalitetsmodell", "rutin för hantering av fråga 9 i MADRS" samt "tolkningsguide skattningsskalor i Docplus".
Rutiner, övriga dokument och checklistor
Vid behov av utskrivbara skattningsskalor kontakta stegvisvard@regionuppsala.se.
Kontakt
Kontakta oss gärna om du har frågor, synpunkter eller önskemål om införandestöd.