För dig som ung kulturutövare

Kul att du hittat hit! Här finns information som rör dig som är ung och kulturintresserad.

Danssommarjobbet

Danssommarjobbet riktar sig till dig som gått ut årskurs 9 och som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. 

Tillsammans med en professionell koreograf arbetar du som dansare fram en föreställning som visas upp i slutet av projektet på offentlig plats.

Läs mer på regionuppsala.se.

"Skapa dans" – tävling i dans

Skapa dans är en koreografitävling för dig som är mellan 14 och 22 år. Det är en kreativ möjlighet för unga dansare att skapa egen koreografi där alla dansstilar och dansgenrer är välkomna.

Läs mer på regionuppsala.se.

Focus filmfestival

Focus filmfestival är Uppsala läns regionala filmfestival för uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan. Du som är filmare mellan 16–26 år och bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Uppsala län kan kvalificera dig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

Läs mer på regionuppsala.se.

Noomaraton

Noomaraton är en filmtävling på tid som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Läs mer på regionuppsala.se.

Unga skapar

Är du nyfiken på musikalens värld, brinner för film, vill utveckla ditt skrivande eller prova på olika konstnärliga tekniker? Då är sommarens kulturläger något för dig!

Läs mer på regionuppsala.se.

LÄNK – för dig som vill spela teater

Vill du var med i en teaterpjäs? I projektet LÄNK kan unga vara med i nyskrivna teaterpjäser av några av landets främsta dramatiker.

Region Uppsala samordnar tillsammans med Riksteatern projektet LÄNK som innebär att nyskriven dramatik framförs av skolensembler och unga amatörensembler (15-20 år). Vi medarrangerar även de regionala LÄNK-festivalerna där ungdomsensemblerna runt om i länet möts för att visa sina uppsättningar.

Läs mer på om LÄNK.

Vet du om att du kan söka kulturstipendier?

Läs mer om kulturstipendier för unga

Kontakt

Sara Waller

Verksamhetsutvecklare barn och unga