Kulturläger i Uppsala län

Är du nyfiken på musikalens värld, brinner för film, vill utveckla ditt skrivande eller prova på olika konstnärliga tekniker? Då är sommarens kulturläger något för dig!

Upptäck, skapa och inspireras av likasinnade under en spännande vecka. Välj mellan konst, film, musikal och skrivande. Årets kulturläger riktar sig till dig mellan 11 och 20 år.

Tidigare år har Region Uppsala arrangerat sommarläger för unga på Wiks folkhögskola under namnet "Unga skapar". Men i år äger våra sommarläger rum på olika platser i länet, i samarbete med kommuner och civilsamhälle.

Film
En kvinna sitter bakom en filmkamera med hörlurar

Filmläger för unga i Heby

Gillar du att göra film? Vill du träffa andra med samma intressen som du? Den 17-20 juni arrangerar vi ett filmläger för dig som är mellan 13-16 år gammal och bor i Heby kommun.
Konst
Kvinna står vid ett staffli och målar

Konstläger för unga i Gottsunda

Är du nyfiken på konstnärsyrket och vill prova på olika konstnärliga tekniker? Då är detta läger den 5 –8 augusti rätt för dig!
Musikal
Ungdomar dansar i en danssal

Musikalläger för unga i Knivsta

Gillar du att sjunga? Vill du spela teater? Älskar du att dansa? Välkommen till musikalkollo i Knivsta! Den 8-12 juni arrangerar vi ett musikalläger för dig som är mellan 11-13 år gammal och bor i Uppsala län.
Litteratur
Bilden föreställer människor som skriver med pennor i skrivböcker.

Skrivarläger för unga i Heby

Gillar du att skriva eller teckna? Vill du träffa andra med samma intressen som du? Den 17–20 juni arrangerar vi ett skrivarläger för dig som är mellan 13–16 år gammal och som bor i Heby kommun.