Danssommarjobbet – för dig som gått ut årskurs 9

Danssommarjobbet riktar sig till ungdomar som gått ut årskurs 9 som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. Tillsammans med en professionell koreograf arbetar dansarna fram en föreställning som visas upp i slutet av projektet på offentlig plats.

Arbetsdagarna är uppbyggda likt hur ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Danssommarjobbet riktar sig till dig som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. Du som söker bör ha någon form av dansvana, alla dansstilar välkomnas.

Danssommarjobbet är ett samarbete mellan Region Uppsala, Tierps kommun, Östhammars kommun, Älvkarleby kommun och Uppsala kommun.

Danssommarjobbet i Tierp

Danssommarjobbet i Tierp pågår under tre veckor på Kulturhuset Möbeln i Tierp. Du som är folkbokförd i Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun är välkommen att ansöka.

Danssommarjobbet i Uppsala kommun

Danssommarjobbet i Uppsala arrangeras av Uppsala kulturskola och Region Uppsala under tre veckor i början av sommaren. Projektet leds av en professionell koreograf som tillsammans med dansarna arbetar fram en föreställning som visas sista arbetsveckan på offentlig plats i Uppsala. För att kunna söka danssommarjobbet i Uppsala behöver du vara folkbokförd i Uppsala.

Kontakt

Emelie Englund