Danssommarjobbet – för dig som gått ut årskurs 9

Du som går ut årskurs 9 till sommaren och är folkbokförd i Uppsala kommun har en unik möjlighet att prova på yrket som professionell dansare. Danssommarjobbet arrangeras årligen under tre sommarlovsveckor i början av sommaren. Tillsammans med en professionell koreograf tar du och andra dansare i samma ålder fram en slutproduktion som visas upp i slutet av projektet på offentlig plats.

Hur ser en dag ut?

Arbetsdagarna är uppbyggda likt hur ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Det är bra om du som söker har någon form av tidigare dansvana – alla dansstilar välkomnas. Projektet är ett samarbete mellan Kulturutveckling vid Region Uppsala och Uppsala kommun.

Danssommarjobbet i Uppsala 2022

Årets föreställning har arbetsnamnet Volatile Velocity och danssommarjobbetuppsala_kvadrat.png koreograferas av Elinor Tollerz Bratteby. I Volatile Velocity, flyktig hastighet på svenska, undersöks hastighet genom rörelse och stillhet. 11 dansare kommer att framträda med verket på utvalda platser i Uppsalas stadskärna:

Torsdag 7 juli

  • Uppsala Konsert & Kongress, framför éntren (Storgatan), 12:00-12.30
  • Uppsala Centralstation, utanför nya stationshuset (Stadshusgatan), 16:00-16:30

Fredag 8 juli

  • Botaniska trädgården, grusplanen framför orangeriet, 12:00-12:30
  • Uppsala Slott, Borggården, 16:00-16:30

Håll också utkik efter dansinstallationer på Forumtorget och i Centralpassagen.

Danssommarjobbet i Tierp och Östhammar 2022

Årets föreställning i Tierp och Östhammar Danssommarjobbettierp_kvadrat.png har arbetsnamnet Naturkraft. Koreograf för Danssommarjobbet Tierp/Östhammar är dansare och koreograf Line Jonsdotter. Naturkraft handlar om naturen och all den kraft hon bär på. Dansarna kommer att framträda med verket på följande tid och plats:

  • Onsdag 29 juni, Kulturhuset Möbeln, Tierp, 11.00 och 13.00
  • Torsdag 30 juni, utanför sjökrogen, Östhammar.

Kontakt

Eva Forsberg Pejler

Verksamhetsutvecklare dans

Melody Sheikh