Danssommarjobbet – för dig som gått ut årskurs 9

Danssommarjobbet riktar sig till ungdomar som gått ut årskurs 9 som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. Tillsammans med en professionell koreograf arbetar dansarna fram en föreställning som visas upp i slutet av projektet på offentlig plats.

Arbetsdagarna är uppbyggda likt hur ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Danssommarjobbet riktar sig till dig som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. Du som söker bör ha någon form av dansvana, alla dansstilar välkomnas.

Danssommarjobbet är ett samarbete mellan Region Uppsala, Tierps kommun, Östhammars kommun, Älvkarleby kommun och Uppsala kommun.

Danssommarjobbet i Tierp

Danssommarjobbet Tierp pågår under vecka 24–26 på Kulturhuset Möbeln i Tierp. Du som är folkbokförd i Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun är välkommen att ansöka. Audition sker onsdag 10 april klockan 17–19.

Information om arbetstider, lön och hur du ansöker (tierp.se) 

Danssommarjobbet i Uppsala kommun

Danssommarjobbet i Uppsala arrangeras av Uppsala kulturskola och Region Uppsala under vecka 25–27. Du som är folkbokförd i Uppsala är välkommen att ansöka. Audition sker tisdag 19 mars klockan 18–20.

 Information om arbetstider, lön och hur du ansöker (uppsala.se)

Audition

I mars/april arrangeras en dansaudition som fungerar ungefär som en danslektion. Audition inleds i grupp med gemensam uppvärmning, sedan får man lära sig färdigt material och också hitta på eget genom improvisation eller eget skapande. På audition får du möta koreografen och tillsammans med en jury väljer koreografen ut vilka som blir erbjudna årets danssommarjobb. 

Kontakt

För frågor gällande audition eller sommarjobbets upplägg kontakta erika.martikainen@regionuppsala.se 

För frågor gällande anställningen och lön kontakta Uppsala Kommun feriejobb@uppsala.se