Filmskaparen Popo Fan tilldelas årets internationella filmresidens

2023-10-09

För tredje gången erbjuder vi en europeisk filmskapare möjligheten att delta i det internationella filmresidenset under oktober månad. Årets residensmottagare är Popo Fan som är bosatt och verksam i Berlin, Tyskland.

Under sin vistelse kommer Popo Fan att tillbringa tid på Biskops-Arnö för att sedan vara två veckor på Wik. Han kommer att undervisa och interagera med deltagare från båda folkhögskolorna. I slutet av månaden kommer han att delta i en presentation och Q&A-session på Uppsala Kortfilmfestival.

Popo Fan är känd för bland annat dokumentärerna "Mama Rainbow” och ”Pappa Rainbow” som belyser livet och erfarenheterna hos föräldrar till HBTQ-barn i Kina. Hans arbete har fått stor uppmärksamhet i Kina. Motståndet mot hans filmskapande och aktivism medförde att han 2017 lämnade Beijing för Berlin. Utöver sitt filmskapande är han även en flitig skribent i olika tidskrifter och har varit medarrangör av Beijing Queer Film Festival i över tio år.

För mer information om Popo Fan och hans arbete, besök hans webbplats på www.popofan.net. Vi ser fram emot att välkomna honom till vårt internationella filmresidens 2023.

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film

Hitta på sidan