Beslut om produktionsresidens inom dans, offentlig föreställning 2024

2024-06-19

Som mottagare av produktionsresidenset för offentlig föreställning i Knivsta, Centrum för idrott och kultur (Cik) 2024 tilldelas koreografen Daniella Eriksson.

Under residensperioden kommer Daniella tillsammans med medskaparen och scenkonstnären Tom Brand (Svalbard Company) samt Giorgi Koberidze kompositör, bland annat att jobba med ljussättningen av verket ”Creeping Buttercup” inför premiären. Verket och duetten ”Creeping Buttercup” som är det engelska namnet på smörblomman, är en vidareutveckling av det tidigare verket ”Ranunculus” som hade premiär 2016.

Vidareutvecklingen av verket syftar till smörblommans sätt att växa som en rhizom; horisontellt och åt alla håll samtidigt och kan ses som ändlöst skapande kopplingar mellan olika länkar, maktstruktureringar och omständigheter gällande konst.

Daniellas koreografiska arbete kännetecknas av starka uttryck och rörelser i en komposition av kollage. Plötsliga skiftningar, starka motsatser av uttryck samt att mening och kausalitet inte är vad som allmänt brukar igenkännas. En vild blandning av kroppsliga uttryck mixas med teatraliska gester för att bjuda in publiken till ett universum som liknar det vi bebor men där saker och ting fått nya färger, egenskaper och kvalitéer.

Till ansökningstillfället inkom 12 ansökningar.

Läs mer om produktionsresidens inom dans.

Kontakt

Eva Forsberg Pejler

Verksamhetsutvecklare dans

Hitta på sidan