Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Kurs i storytelling på Wiks folkhögskola
Wiks folkhögskola startar en ny tremånaderskurs i storytelling. Kursen passar dig som vill berätta och få verktyg att förmedla dina berättelser.
I berättande finns en genuin kraft som väcker känslor, skapar engagemang och gemenskap. Berättelser har genom alla tider samlat människan, runt elden, fotogenlampan eller framför skärmen. I tremånaderskursen Storytelling får du söka din egen röst och forma din personliga stil som konstnär. Du får dyka ner i din konstnärliga drivkraft och gå djupare in på vilka berättelser du vill berätta.
Inom storytelling är det viktigt att våga lita på sin berättelse och att ha verktyg för att nå ut till sin publik. Du får lära dig flera olika tekniker för att skapa manus och att sedan gå vidare med att gestalta berättelsen i film och med kropp och röst. Under året får du utveckla teoretiska och praktiska kunskaper inom film, storytelling (manus) och produktion. Vi kommer att skapa individuellt och i grupp, där trygghet, respekt, tolerans och lyhördhet är viktigt.
Utbildningen passar för dig som vill växa som konstnär och som människa. Den passar dig som vill berätta och få verktyg att förmedla dina berättelser. Det finns inget krav på förkunskaper för att ansöka, men en stor motivation och vilja att utvecklas är viktig. Efter utbildningen kan du söka till den ettåriga kursen Storytelling. Du kommer att veta mer vilken roll du trivs i och veta mer om hur du vill gå vidare som konstnär. Du kommer också ha ett arbetsprov (film) för ansökan till studier inom film.
Kursen startar den 1 mars och slutar den 30 maj 2021.
Du som gått tremånadersutbildningen Storytelling har förtur till höstens ettåriga utbildning i storytelling.
Skicka in ansökan senast den 7 februari.
Kontakt
Dani Kouyate
E-post: dani.kouyate@regionuppsala.se