Lär dig hur Konstdepartementet funkar

2021-04-01

Är du professionellt verksam konstnär i Uppsala län och nyfiken på konstnärliga uppdrag inom skolans värld? Arbetar du redan med skapande möten men vill hitta nya vägar att nå ut? Välkommen till en kurs den 29 april för hur du kan använda Konstdepartementet för att nå ut till skolan med dina projekt.

Skärmavbild 2021-03-29 kl. 18.23.09.png

Om kursen

Tid: 29 april 14.00-15.30
Plats: digitalt via Zoom
Kursledare: processledare Camilla Eltell

Under kursen presenteras Konstdepartementet och hur du som konstnär kan använda plattformen för att presentera dig och dina projekt för skolan. Du får möta en konstnär som arbetar med konstprojekt i skolan som delar med sig av sina erfarenheter.  

Vid kurstillfället kommer du även få information om en utlysning om arvoderade uppdrag för att skapa ett bokningsbart konstprojekt på Konstdepartementet. 

Om Konstdepartementet

Konstdepartementet är en digital plattform där den som jobbar i skolan kan boka konstaktiviteter av professionella konstnärer.  

Satsningen är till för att bredda uppdragsmarknaden för konstnärer i länet och främja skapande möten mellan barn och unga och professionella konstnärer från länet. Konstdepartementet vill ge elever i skolan medskapande möten med professionella konstnärer. Vi tror på styrkan i att nå kunskap genom konstnärliga processer, och erbjuder workshops inom hela bild- och formområdet – anknutna till skolans olika ämnen. 

Region Uppsala samarbetar med Konstnärscentrum Öst om att introducera den digitala bokningsplattformen till konstnärer och skolor i Uppsala län. 

 

Kurs om plattformen Konstdepartementet. Du får länk till din e-post cirka 1 timme innan start.

Anmäl dig här

Kontakt

Eira Ekenstaf

Verksamhetsutvecklare konst