Skapa Dans och tävla mot andra unga koreografer

2021-02-02

Tycker du om att koreografera? Är du 14-22 år och bor i Uppsala län eller i Västmanland? Anmäl dig till koreografitävlingen Skapa Dans och tävla mot andra unga koreografer. Alla nivåer och dansstilar är välkomna!

Joyce---Touch2-800px.jpgSkapa Dans Uppsala/Västmanland hålls lördag 20 mars 2021 på Uppsala Konsert & Kongress. Bidragen bedöms av en jury, bestående av välkända danspersonligheter, som tittar på hur deltagarna använder sig av rörelser, musik, rum och uttryck. Som koreograf får du hjälp att ljussätta ditt verk och under tävlingsdagen får du möjlighet att träffa andra unga med en stor passion för dans. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik kan du vara med oavsett dansbakgrund.

Skapa Dans består av regionala delfinaler, där den vinnande koreografin går vidare till riksfinalen i Stockholm. Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande och visa vilken fantastisk kreativitet och kompetens som finns hos unga koreografer och dansare över hela landet.

Sista anmälningsdag är den 1 mars! Läs mer om Skapa Dans 2021.

På bilden ser vi vinnaren i 2020 års upplaga av Skapa Dans Uppsala/Västmanland, Joyce Eriksson med koreografin TOUCH. Fotograf: Anders Eskilsson, Uppsala Fotografiska Sällskap.  

Hitta på sidan