”Utsnitt” – konst från Region Uppsala på Centrum för idrott och kultur i Knivsta

2020-12-08

Måndagen den 14 december öppnar utställningen ”Utsnitt” på Centrum för idrott och kultur i Knivsta. Konstenheten vid Region Uppsala har sammanställt en kollektion med nyinköpta och äldre verk för att visa utvalda delar av den konst som finns i Region Uppsalas olika verksamheter.

Kristina Eldon, Biografiska landskap (2019)Utställningen lyfter fram verk i olika tekniker och uttryck och syftar till att väcka frågor om den offentliga konsten och vilken funktion den fyller i det offentliga rummet. I anslutning till utställningen kommer Region Uppsala att producera en digital visning av utställningen som man kommer kunna ta del av på Kultur och bildnings YouTube-kanal för de som inte kan ta del av utställningen på plats eller vill ha en fördjupad ingång till verken. ”Utsnitt” kommer även synas i Knivsta kommuns YouTube-kanal med ett inslag i deras julkalender.

Utställningen turnerar bland länets kommuner och startade tidigare i år med ett första stopp i Östhammars kommun på Kulturhuset Storbrunn. Syftet med turnén är att hitta alternativa utställningsrum för Region Uppsalas konst och aktivera frågor om konstens roll på platserna den besöker.  

I Centrum för idrott och kultur i Knivsta går utställningen att se mellan den 14 december och den 9 januari under kulturhusets öppettider; läs mer om Centrum för idrott och kultur. Läs mer om utställningen.

Katarina_Mistal-2017.jpg

Bildinformation: Längst upp ser vi verket Biografiska landskap (2019) av Kristina Eldon. Därunder ser vi Grímsvötn krater II (2017) av Katarina Mistal.

Fotograf: Klas Hällerstrand.

Hör Knivsta kommuns kulturstrateg Jon Hulander berätta om utställningen och var du kan ta del av den.

Kontakt

Eira Langaas

Konstkonsulent, Kulturutveckling, Region Uppsala

Telefon: 072-064 67 97

E-post: eira.langaas@regionuppsala.se

Jon Hulander

Kulturstrateg, Knivsta kommun

Telefon: 018-34 70 31

E-post: jon.hulander@knivsta.se

Hitta på sidan