Vårens deltagare i mentorskapsprogrammet för författare

2021-04-13

Mentorskapsprogrammet startade i januari 2017 och har kommit till för att på olika sätt stödja och utveckla författarskap. Under våren 2021 fortsätter programmet med Lars Sund som mentor för Maximilian Nakev von Mentzer och Anna Ehn som mentor för Sara Danielsson.

lars-sund-med-adept-800px.jpg

Från innevarande och tidigare omgångar står det klart att formatet varit givande, uppskattat och utvecklande för de författare som deltagit. Programmet är snarare process- än målinriktat, och en viktig del är att ge icke-etablerade författare bättre förutsättningar att etablera sig i den litterära världen.

Under 2020 och 2021 har flera författare som gått mentorskapsprogrammet debuterat och/eller fått mycket uppmärksamhet. Det handlar om Lizette Romero, adept 2018, debut, "De försvunna" (Albert Bonniers förlag), Tamara Mivelli, adept 2017, debut, "Jag klyver er itu" (Rabén & Sjögren), Maria Frensborg, mentor 2017, "Dag före röd dag" (Kaunitz) och Maj-Britt Wiggh, mentor hösten 2019, "I Julia Pastranas namn" (Lejd).

Ansökan till mentorskapsprogrammet hösten 2021 är öppen redan nu, för både mentorer och adepter. Läs mer om mentorskapsprogrammet på regionuppsala.se/litteratur

På bilden ser vi Lars Sund och Maximilian Nakev von Mentzer. Foto: Laurent Denimal (Lars), privat foto (Maximilian).

Kontakt

Stefan Eurenius

Verksamhetsutvecklare litteratur