Vinnarna i Focus filmfestival 2023 är utsedda

2023-06-02

I mellanviktsklassen 16-19 år vann filmen "Binary Singularities" i regi av Rohan Hassan och i tungviktsklassen 20-26 år vann filmen "Vart ska du?" i regi av Miriam Ingrid.

Focus är Uppsala läns regionala filmfestival för uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan, 24–25 november 2023. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Uppsala län har kunnat direktkvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Nu är tävlingen avgjord och vinnarna blev Rohan Hassan och Miriam Ingrid.

Rohan Hassan tävlade i mellanviktsklassen 16–19 år med filmen "Binary Singularities" och vann med motiveringen ”En mycket ambitiös film med intressant berättarstruktur som skildrar ett angeläget tema. Det filmiska hantverket är skickligt utfört och kontrasterna mellan ljus och mörker används effektivt för att driva både historien och stämningen framåt.”

Miriam Ingrids film "Vart ska du?" vann Bästa film i tungvikt 20–26 år med motiveringen ”En stark kortfilm som lyckas väcka nyfikenhet och känslor samt lämna oss med frågor om skuld och vikten av att vara närvarande i våra relationer. Detta är en modig och konstnärlig strategi som tillåter tittaren att reflektera över filmens budskap och tolka det på ett personligt sätt.”

Årets jury bestod av Christoffer Ode (programchef på Uppsala Kortfilmfestival), Elin Hilläng (skådespelare) och Daniel Aguirre (regissör).

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film

Andreas Gejke

Filmkonsulent

Hitta på sidan