Videogud Retro – sista höstprogrammet

Videogud Retro är namnet på det sista ordinarie höstprogrammet om fem videofilmer från gruppen bakom Videogud som består av film- och konstkonsulenterna vid Region Gävleborg, Region Uppsala och Region Dalarna (GUD). Detta samarbete har pågått oavbrutet sedan 2006.

frankenstorm-1000px.jpg

Genom åren har fler än 150 kortfilmer visats från en lång rad olika länder, inte enbart regionala eller nationella filmer. I höstens Retroprogram finns nu en chans att återse några av de olika teman, genrer och länder som tidigare har lyfts fram. Idag finns tio visningsstationer i bibliotek, kulturhus och skolor i de tre länen.

”Det är med en känsla av stolthet och vemod jag sätter samman Retro-programmet. Videogud kommer att återuppstå, men i annan form och på nya sätt framöver”, säger Louise Bown, filmkonsulent vid Region Uppsala. Bilden är från filmen "Frankenstorm - From Across The East River" av John Mattiuzzi (USA, 2012) som ingick i Videoguds höstprogram 2014.
Se hela programmet på www.videogud.se.

Louise Bown

Filmkonsulent