Dansinstallation av Helena Franzén & Håkan Jelk

En tankeväckande dansinstallation som utforskar vår relation till naturen och vår existens på denna planet genom en fusion av video, ljud, ljus, textil och scenografi.

Koreografen Helena Franzén och filmaren Håkan Jelk har skapat en utställning som består av en rumslig installation. Med video, ljud, ljus, textil och scenografi utforskar den människans komplexa relation till naturen – från att vara en organisk del i ett ekologiskt sammanhang till känslor av maktlöshet och skuld.

Brytpunkt är en reflektion och en påminnelse om vår sköra existens. Utställningen bjuder in till fördjupning och eftertanke kring vår relation till naturen. Verket är en vidareutveckling av den hyllade dansföreställningen MIRAGE, som hade sin premiär på Dansens Hus Elverket i Stockholm under hösten 2023.

Dansframträdanden

Under utställningsperioden kommer Helena Franzén att genomföra dansnedslag i form av 20-minuters soloimprovisationer, där hon väcker tingen till liv med en särskild koreografi. Dessa dansframträdanden äger rum två gånger per dag, på torsdagar, lördagar och söndagar.

För datum och tid besök Uppsala konstmuseets kalendarium 

Plats och utställningsperiod

Uppsala konstmuseum (beläget i södra flygeln på Uppsala slott)

13 april 2024 – 12 maj 2024

Vernissage

Lördag 13 april klockan 14

Entré

Fri entré

Medverkande

Musik: Emma Augustsson

Kostym: Helena Franzén

Scenografi & ljus: Håkan Jelk

Foto: Håkan Jelk

Utställningen produceras i samarbete med Region Uppsala.

 

Kontakt

Eva Forsberg Pejler

Verksamhetsutvecklare dans