Konstutställning – Det oförutsägbara

Vad händer med oss när vi ställs inför det oförutsägbara, något som ligger utanför den vardagliga begreppsvärlden?

Om utställningen

Det oförutsägbara är en gemensam konstutställning med lika många konstverk från Region Uppsalas och Uppsala kommuns konstsamlingar. Konstverken är inlånade från bland annat kontor, sjukhus, skolor och en vårdcentral. Nu samlas de för första gången under ett och samma tak på Uppsala stadsteater, i en unik möjlighet att ta del av konstverk som annars endast är tillgängliga för en begränsad publik.

Inför det mirakulösa och obegripliga står vi handfallna och utan verktyg. Vi kan bara handla utifrån vår känsla. Kanske närmar vi oss vad det innerst inne innebär att vara människa. Det oväntade utmanar oss. Ibland kan konsten hjälpa oss att förstå vår tillvaro, som för många tycks bli alltmer obegriplig.

Utställningens tema är valt med tanke på delar av vårens repertoar. I föreställningen "Furan" börjar det hända oförklarliga saker och i "Ett drömspel" är det drömmens logik som råder.

Tid och plats

Utställningen öppnar 5 februari och pågår till och med 9 juni 2024. 

Utställningen finns en trappa upp på Uppsala stadsteater och du kan besöka den när teatern har öppet. Fri entré.

Se öppettiderna här

Medverkande

Region Uppsala deltar med verk av konstnärerna Katinka Andersson, Sara Anstis, Tommy Hilding, Beate Höing, Aleksandra Jarosz Laszlo, Charlotte Walentin och Ola Åstrand.

Uppsala kommun deltar med verk av konstnärerna Maria Bang Espersen, Mette Björnberg, Lena Flodman, Märta König, Lo A Månsson, Mikael Nilsson, Riitta Päiväläinen och Anu Tuominen.

Om Offkonsten! c/o stadsteatern

I Offkonsten! c/o stadsteatern visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst inom Region Uppsala och Uppsala kommun. Utställningarna är ett samarbete mellan Region Uppsala, Uppsala kommun och Uppsala stadsteater.

Foto: Målning av Lo A Månsson, Utan titel, Okänt årtal. Bilden av målningen är beskuren.

Kontakt

Kontakt
Sofie T Johansson
Region Uppsala

Uppsala kommun
kulturforvaltningen@uppsala.se.