Konstkuben 2023 till Wik

2023-06-21

I augusti kommer det mobila utställningsrummet Konstkuben till Wik med konstnären Ali Ardalan.

Ali Ardalan ställer ut verket Collective trauma. I utställningen ämnar Ardalan att rekonstruera en historisk händelse via fotografi och ljud. Verket innehåller bilder av keramiska skulpturer och poesi i syfte att skapa en plats för reflektion över minnen, belyst genom politiskt motstånd.

Konstnärlig ledare för Konstkuben 2023 är Klas Hällerstrand.

Plats och datum

Konstkuben tar plats vid Region Uppsala folkhögskola på Wik mellan den 26 augusti – 25 september. Vernissage sker den 26 augusti klockan 14.00.

Om Ali Ardalan

Ali Ardalan (f.1985) har en masterexamen i fri konst från HDK-Valand Academy och har genomfört ett post-masterprogram "Dekolonisering av arkitektur" vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hans intresseområden inkluderar identitet, migration, och språk. Ardalans konstnärliga praktik och forskning fokuserar på begreppet makt och hur dominant makt påverkar samhället och försöker institutionalisera dess förståelse av verkligheten. Han arbetar med olika medier såsom skulptur, fotografi och video där han konstruerar icke-linjära narrativ genom blandade installationer, som syftar till att utmana och störa hegemoniska representationsmekanismer.

Det är andra gången Ardalan ställer ut i Konstkuben. Första gången var 2016 i Mehedeby då han tillsammans med konstnären Narek Aghajayan arbetade med temat Mållös. Sedan dess har han hunnit ta en mastersexamen i fri konst, vara en av tolv utvalda i uppländsk salong på Uppsala Konstmuseum och ställde nyligen ut på Uppsala Konstnärsklubb med utställningen Leviathan.

Läs mer om Konstkuben

Kontakt

Eira Ekenstaf

Verksamhetsutvecklare konst