Nu snurrar Litteraturkarusellen med Simon Häggström och Ulrika Knutson

2020-09-07

Den 26 augusti tjuvstartade höstens omgång av Litteraturkarusellen när Simon Häggström besökte Östhammars bibliotek. Härnäst står Skutskär den 15 september och Tierp den 22 september på tur för Simon. Höstens andra författare, Ulrika Knutson, påbörjar sin turné till länets folkbibliotek i oktober och även här blir första anhalt Östhammars bibliotek.

Simon Häggström är aktuell med kriminalromanen I skuggan av sektor 5 och Ulrika Knutson med Elin Wägner-biografin Den besvärliga Elin Wägner.

Simon Häggström

Kriminalinspektör Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang och I skuggan av sektor 5. Han arbetar som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål i Människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen).

Utifrån sina böcker talar Simon om de människor som han och hans kollegor möter, bland annat om alla de män som köper kvinnor, om hänsynslösa människohandlare som driver sin verksamhet i Stockholms undre värld, om det stora antalet kvinnor som förs in och ut ur Sverige varje år för att säljas i lägenheter och på hotellrum och om dessa människors drömmar om ett bättre liv.

Ulrika Knutson

Elin Wägner var en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet, framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Hon utmanade sin samtid, och ville att kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten, författaren och välkända radiorösten Ulrika Knutson har skrivit en biografi över Elin Wägner, och det är ett modernt porträtt som tar fasta på hennes mer okända sidor.

Om Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen är ett läs- och litteraturfrämjande samarbete mellan Region Uppsala och kommunbiblioteken i Uppsala län. Varje höst och vår besöker två författare folkbibliotek i länet. Litteraturkarusellen har pågått sedan 2014 och är en del av Region Uppsalas litteratursatsning och arbete för biblioteksutveckling.

Läs mer om Litteraturkarusellen och se höstens turnéplan på regionuppsala.se/litteraturkarusellen

Kontakt

Stefan Eurenius

Verksamhetsutvecklare litteratur