Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Avgiftsfri vaccination mot TBE införs för barn och ungdom

Region Uppsala kommer att införa avgiftsfri vaccinering mot TBE för barn och ungdomar mellan 3 och 18 års ålder. Detta beslutade regionfullmäktige vid sitt möte. TBE (tickborne encephalitis) är en infektionssjukdom som sprids av fästingar, och som i vissa fall leder till allvarliga neurologiska problem.

Bakgrunden är en motion från Vivianne Macdisi (S) där motionären föreslår införande av avgiftsfri TBE-vaccination för barn, och även att TBE-vaccination på längre sikt ska inkluderas i det allmänna vaccinationsprogrammet. I den delen besvarades motionen med en hänvisning till att TBE inte är en av de smittsamma sjukdomar som regeringen har föreskrivit ska ingå i de nationella vaccinationsprogrammen.