Kultur

Vi arbetar för att du som länsinvånare ska erbjudas ett rikt konstliv av hög kvalitet, få lust och möjlighet till att vara kulturellt delaktig och för att du ska erbjudas en attraktiv livsmiljö. Det gör vi genom att samverka med och stödja länets kommuner, regionala kulturinstitutioner och det fria kulturlivet, samt genom att bedriva folkbildning, konferensverksamhet och arbeta med offentlig konst.

Kultur- och folkbildningsverksamheten inom Region Uppsala går under en politiskt tillsatt nämnd, kulturnämnden. Nämnden är styrelse för förvaltningen Kultur och bildning som bland annat består av enheterna kulturutveckling, konstenheten, Wiks folkhögskola och Wiks slott.

 

För dig som är professionell kulturutövare eller samverkar med oss inom ditt yrke.

Samverkanswebben

Kulturnyheter

Utlysning av arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet

2021-01-22
Region Uppsala utlyser i samarbete med Hållnäs konstkoloni, möjlighet till arbetsvistelse måndag – söndag under vecka 34, 2021 på vackra Hållnäshalvön i Norduppland. Vistelsen är tänkt som ett tillfälle till fördjupning och utveckling av den egna konstnärliga verksamheten. Sista ansökningsdag för arbetsvistelsen är söndag den 28 februari.

Ny fruktträdsutbildning på Wik

2021-01-22
Den 18 februari startar Wiks slotts nya fruktträdsutbildning som äger rum i samarbete med Enköpings Yrkeshögskola/trädgård och trädgårdsdesigner Per Axell.

Kurs i storytelling på Wiks folkhögskola

2021-01-07
Wiks folkhögskola startar en ny tremånaderskurs i storytelling. Kursen passar dig som vill berätta och få verktyg att förmedla dina berättelser.

Ansökan till ny yrkeshögskoleutbildning till tolk är öppen

2021-01-07
Wiks folkhögskola startar i mars en yrkeshögskoleutbildning till kontakttolk i språken arabiska, somaliska och tigrinja.

Dansfilm om mötet med fiktion och hypnos

2020-12-18
Den 30 december startar visningen av dansfilmen NREM Del 1: K-Complex på sociala medier. Filmen dokumenterar dansföreställningen med samma namn som ägde rum på Uppsala konstmuseum i höstas. Föreställningen, med koreografi av Nicole Neidert, är ett samarbete mellan Uppsala konstmuseum och danskonsulenten vid Region Uppsala.

Ny kartläggning av bild- och formkonstnärernas villkor i Uppsala län

2020-12-17
Under hösten har Kultur och bildning låtit göra en kartläggning av de professionella bild- och formkonstnärernas villkor och förutsättningar i Uppsala län. Uppdraget gick till konsulten Lena Uhlander, TYP Kulturkapital, som nu presenterar resultatet av kartläggningen i en rapport.

Open call för konstnärer i Uppsala län - Utställning i och utanför Möbeln i Tierp

2020-12-16
Tierps kommun, Region Uppsala och Konstfrämjandet Uppland samarbetar kring en temporär utställning på temat Lust och allvar.

Kulturnämnden i Region Uppsala tar nästa steg i omstarten av folkhögskolan

2020-12-15
Kulturnämnden har fastställt verksamhetsplanen för Region Uppsala folkhögskola 2021, planen innehåller satsningar för att nå nya målgrupper i hela länet. Bland annat blir det nu också kurser i Heby och Tierp. Till hösten 2021 kommer även en nystart för de långa estetiska kurserna att göras på Wik.

Region Uppsala söker koreograf och projektledare för Danssommarjobbet 2021

2020-12-14
Sedan 2002 arrangerar Region Uppsala Danssommarjobbet i Uppsala kommun. Det är ett spännande och annorlunda sommarjobb där ungdomar i åk 9 ges möjlighet att prova på yrket som dansare under tre veckor, från audition till färdig produktion. Nu söker Region Uppsala en ny koreograf och projektledare för uppdraget 2021.
Alla nyheter

Kontakta Kultur och bildning

018-611 00 00 (växel)
E-post: kultur@regionuppsala.se
Post: Kultur och bildning
751 85 Uppsala
Besök: Storgatan 27
Uppsala

Tillgänglighet
Huset är byggt 2016 enligt gällande regelverk för tillgänglighet. Besökare tas emot i receptionen.