Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Kultur

Vi jobbar för att du som länsinvånare ska möta ett rikt konstliv av hög kvalitet, få lust och möjlighet till att vara delaktig i kulturlivet och få en attraktiv livsmiljö. Det gör vi genom att samverka med och stödja länets kommuner, regionala kulturinstitutioner och det fria kulturlivet.

Kultur- och folkbildningsverksamheten inom Region Uppsala går under den politiskt tillsatta kulturnämnden. Nämnden är styrelse för förvaltningen Kultur och bildning som ansvarar för enheterna Kulturutveckling, Konstenheten, Region Uppsala folkhögskola och Wiks slott.

Samverkar du med oss inom ditt yrke? Gå till Samverkanswebben där det finns mer information för dig som jobbar inom bibliotek, kultur, vård, skola och andra områden. 

 

Kulturnyheter

2021-10-15
Nu utlyser vi årets sista fördelning av regionalt bidrag till kulturprojekt. Har du/ni idéer eller planerar projekt som kan bidra till en återstart av kulturlivet i Uppsala län?
2021-10-11
Den 25 oktober besöker världsberömda The Rugged Uppsala konsert- och kongress. Det är ett samarbete mellan Region Uppsala och Dansnät Sverige.
2021-09-30
Vill du vara med och utveckla din verksamhet och den konstnärliga dansen i regionen? Få hjälp med att utveckla ditt konstnärsskap eller få rådgivning för att komma vidare med en konstnärlig idé, pedagogisk metodutveckling eller annat inom din verksamhet?
2021-09-28
Sedan ett flertal år samarbetar dansverksamheten vid Kulturutveckling med Uppsala Konstmuseum inom projektet ”Dans på annorlunda spelplatser”. Nu är det dags för utställningen Prints and Ceramics - ett koreografiskt utforskande av museilogistik, där koreografen Marie Fahlin deltar.
2021-09-10
Lördag 11 september är det final i filmtävlingen på tid - Noomaraton. Vi får se bidragen från vår region och en jury meddelar vem som vinner och går vidare till riksfinal.
2021-09-07
Nu kan du som är filmare i Uppsala län ansöka om att delta i programmet Spektra. Du får nya kontakter inom branschen, träffar likasinnade och får möjlighet att utveckla ditt filmskapande. Programmet består av minst sex olika träffar mellan oktober 2021 och mars 2022. Sista ansökningsdag är 1 oktober.
2021-09-01
Region Uppsala delar varje år ut ett antal kulturstipendier, samt ett större stipendium kallat konstnärligt utvecklingsstöd, till professionella kulturskapare inom olika konstområden i Uppsala län. Nu startar ansökningsperioden inför år 2022!
2021-08-30
Nu utlyser Region Uppsala stödet Nya röster för kortfilmproduktion. Det är en del i satsningen Talent to Watch som finansieras av Svenska Filminstitutet. Projektet ska fånga upp nya röster och filmtalanger som ännu inte etablerat sig eller hittat vägen in i svensk film. Du som vill utforska filmen som uttrycksform kan ansöka om stödet senast 27 september.
2021-08-23
Den 24 augusti öppnar utställningen ”Utsnitt” på Älvkarleby folkbibliotek i Skutskär. Konstenheten vid Region Uppsala har sammanställt en kollektion med nyinköpta och äldre verk för att visa utvalda delar av den konst som finns i Region Uppsalas olika verksamheter.
Alla nyheter

Kontakt

Telefon: 018-611 00 00 (växel)

E-post: kultur@regionuppsala.se

Post: Kultur och bildning, 751 85 Uppsala

Besök: Storgatan 27, Uppsala

Tillgänglighet

Huset är byggt 2016 enligt gällande regelverk för tillgänglighet. Besökare tas emot i receptionen.

Hitta på sidan