Kultur

Vi jobbar för att du som länsinvånare ska möta ett rikt konstliv av hög kvalitet, få lust och möjlighet till att vara delaktig i kulturlivet och få en attraktiv livsmiljö. Det gör vi genom att samverka med och stödja länets kommuner, regionala kulturinstitutioner och det fria kulturlivet.

Kultur- och folkbildningsverksamheten inom Region Uppsala går under den politiskt tillsatta kulturnämnden. Nämnden är styrelse för förvaltningen Kultur och bildning som ansvarar för enheterna Kulturutveckling, Konstenheten, Region Uppsala folkhögskola och Wiks slott.

Samverkar du med oss inom ditt yrke? Gå till Samverkanswebben där det finns mer information för dig som jobbar inom bibliotek, kultur, vård, skola och andra områden. 

 

Kulturnyheter

2021-09-10
Lördag 11 september är det final i filmtävlingen på tid - Noomaraton. Vi får se bidragen från vår region och en jury meddelar vem som vinner och går vidare till riksfinal.
2021-09-07
Nu kan du som är filmare i Uppsala län ansöka om att delta i programmet Spektra. Du får nya kontakter inom branschen, träffar likasinnade och får möjlighet att utveckla ditt filmskapande. Programmet består av minst sex olika träffar mellan oktober 2021 och mars 2022. Sista ansökningsdag är 1 oktober.
2021-09-01
Region Uppsala delar varje år ut ett antal kulturstipendier, samt ett större stipendium kallat konstnärligt utvecklingsstöd, till professionella kulturskapare inom olika konstområden i Uppsala län. Nu startar ansökningsperioden inför år 2022!
2021-08-30
Nu utlyser Region Uppsala stödet Nya röster för kortfilmproduktion. Det är en del i satsningen Talent to Watch som finansieras av Svenska Filminstitutet. Projektet ska fånga upp nya röster och filmtalanger som ännu inte etablerat sig eller hittat vägen in i svensk film. Du som vill utforska filmen som uttrycksform kan ansöka om stödet senast 27 september.
2021-08-23
Den 24 augusti öppnar utställningen ”Utsnitt” på Älvkarleby folkbibliotek i Skutskär. Konstenheten vid Region Uppsala har sammanställt en kollektion med nyinköpta och äldre verk för att visa utvalda delar av den konst som finns i Region Uppsalas olika verksamheter.
2021-08-23
Den 7 september arrangerar Region Uppsala i samarbete med Konstdepartementet en infoträff för skolor och kultursamordnare om Konstdepartementet som bokningsplattform för konstnärligt skapande workshops.
2021-08-20
Litteraturkarusellen är en turné med författarbesök på biblioteken i Uppsala län. Nu är planen för hösten 2021 klar och i höst genomför många bibliotek författarbesök som inte blivit av tidigare pga covid-19. Författarna som deltar i höst är Susanna Alakoski, David Thurfjell, Simon Häggström och Ulrika Knutson.
2021-08-17
Den 4 september är det dags för Noomaraton - en lagtävling för dig som gillar att göra film.
2021-08-12
På fredag 13 augusti och lördag 14 augusti spelas teaterföreställningen Vi är framtiden - ska vi drömma så drömmer vi stort. Det är resultatet av Teatersommarjobbet 2021, där tio ungdomar arbetat fram en egen produktion tillsammans med en regissör.
Alla nyheter

Kontakt

Telefon: 018-611 00 00 (växel)

E-post: kultur@regionuppsala.se

Post: Kultur och bildning, 751 85 Uppsala

Besök: Storgatan 27, Uppsala

Tillgänglighet

Huset är byggt 2016 enligt gällande regelverk för tillgänglighet. Besökare tas emot i receptionen.

Hitta på sidan