Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Riktlinjer för mat och måltider på sjukhusen antagna
Sjukhusstyrelsen beslutade att anta riktlinjer för mat och måltid på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping.
Syftet med riktlinjerna är att sjukhusen ska bidra till hållbara matvanor genom att förenkla möjligheterna att göra näringsriktiga, hälsosamma och miljömedvetna måltidsval. Akademiska sjukhuset ska enligt riktlinjerna vara ett föredöme när det gäller mat och näring som främjar hälsa och bidrar till en hållbar utveckling.
Alla verksamheter omfattas av riktlinjerna, även till exempel fika som beställs till möten, caféer, kiosker och automater.