Länets vårdcentraler får säkra platser för provtagning

2020-04-09

Nu får flera av länets vårdcentraler byggbodar för provtagning av misstänkta fall av covid-19-patienter. Fastighet och service drifttekniker är med vid installationen av bodarna. – Nu händer det mycket på en gång, säger Rikard Blomberg, drifttekniker på länet.

Rikard och Lasse på driften visar upp den nya byggboden för coronatester utanför Samariterhemmets vårdcentral

Just nu pågår arbetet för fullt med att installera tillfälliga byggbodar utanför flera av länets vårdcentraler, där säker provtagning av misstänkta covid-19-smittade patienter kan genomföras säkert.

– Det är mycket att ta hänsyn till i form av brandsäkerhet och dragning av el, säger drifttekniker Rikard Blomberg.

Rikard och hans kollegor på driften på länet har inte märkt av situationen kring covid-19 så mycket förrän nu. De har fått garantera att de är friska när de ska in och jobba på olika avdelningar och har sett en stor minskning i antalet arbetsorder, men förutom det har dagarna flutit på som vanligt.

– Vi är färre som fikar tillsammans nu i och med att vi behöver hålla avstånd till varandra. Men i övrigt har vi i princip jobbat på som vanligt, säger Rikard.

En stor del av verksamheterna där driftteknikerna på länet arbetar består av administrativ personal. Många jobbar hemifrån och det är inte så mycket aktivitet i lokalerna just nu. Beställningar på större jobb är nu i princip obefintliga, enligt Rikard, och felanmälningarna är betydligt färre.

– I vanliga fall är det mycket att göra med felanmälningar och beställningar av tjänster, men nu har de större frågor att tampas med, säger Rikard Blomberg. Det är bra, nu finns vi ju tillgängliga när det blir bråttom.

Kontakt

Ida Åhlén

Kommunikationsstrateg

Hitta på sidan